Alle vet at det er viktig å holde seg i aktivitet. Likevel er det mange av oss som har et for stillesittende liv. Dette gjelder både unge og gamle. For mange kan det skyldes at vi ikke har en aktivitet som skaper nødvendig motivasjon. Det er nok et bredere aktivitetstilbud for de yngre enn eldre, men det finnes også mange gode tiltak for godt voksne.

Tilbudene varierer mye fra kommune til kommune. Her presenterer vi noen gode eksempler fra både by og land. Det beste tipset er å søke informasjon på stedet du bor. Google er et godt utgangspunkt. Er du ikke vant med å søke på nettet, kan du sikkert spørre noen som kan hjelpe deg. Ellers er lokalavisen eller din lokale pensjonistforening mulige steder å søke informasjon.

60pluss

60pluss er et aktivitetstilbud i regi av Oslo Idrettskrets. Målet med 60pluss er å få friske, inaktive, eldre i fysisk aktivitet. Det er ca. 40 aktivitetsgrupper i Oslo. Turgåing er den mest populære aktiviteten både med og uten staver, i tillegg til bl.a. trim til musikk, bordtennis, roing, vanngymnastikk, styrketrening, innebandy, dans og yoga. Les mer her.

DNT

Gjennom fysisk aktivitet og opplevelser i naturen vil DNT og Røde kors bedre eldres livskvalitet og skape nettverk. «Aktiv i 100»-grupper etableres over hele Norge. Finn din gruppe her.

Treningssenter

Flere og flere treningssenter legge til rette for aktivitetstilbud for eldre. Da får du opplegg som er tilpasset deg og kyndig veiledning. Det kan ofte være sosialt i tillegg når du treffer venner og bekjente på senteret. Ta kontakt med ditt lokale treningssenter for å høre hvilke tilbud de har.

Aktiviteten kan selvfølgelig være helt uorganisert. Gå turer alene eller med gode venner. Gjør det som motiverer deg.

Vi håper du fikk litt inspirasjon til mer aktivitet i hverdagen. Her kan lese mer om noen av grunnene til at det er lurt.